Välj en sida

Livestream och stories något som fullständigt exploderade inom den digitala marknadsföring under 2018. Men vad är då och vad är nu? Den digitala världen är ständigt under förändring och som digital marknadsförare gäller det att hänga med i utvecklingen. Så frågan är, hur kommer den digitala marknadsföringen att se ut under 2019, vilka trender kan vi se redan nu och vad är värt att satsa på som företag i den digitala marknadsstrategin?

Digitala trender 2019

1. VIDEO

Att marknadsföra sig med rörligt material blir större än någonsin. Redan 2018 kunde vi ta del av videoformatet framförallt på Youtube, Insta stories, Snapchat och även via Facebook. Så vad är skillnaden på då och nu? Svaret är att både publik och användare idag har vant sig vid rörligt material, vilket innebär att det kommer bli större än någonsin under 2019.

2. CHATBOT

Kanske har du hört talas om chatbot tidigare, kanske inte? Vem vet, du kanske har fått hjälp av ett företags chatbot utan din vetskap. Chatbot är något vi definitivt kommer att få se mer av under 2019. Enkelt förklarat är det ett program som simulerar ett mänsklig samtal eller en chatt. Chatbot är något företag kan använda dig av vid till exempel kundservice, för snabbare återkoppling eller för att identifiera nya kunder. Ett smart och effektivt sätt för företag att hålla sina kunder nöjda.

3. BETALD ANNONSERING

Algoritm i Sociala Medier är något företag och influencers fick känna på ordentligt under 2018, dessvärre är det något vi kommer att få fortsätta jobba med. För att lyckas synas organiskt krävs det tid och energi. Trots perfekta material lyckas företag och influencer ändå inte att nå upp till önskat resultat. Varför? Algorithm. Vill du synas och ta plats på Sociala Medier som företag då är det helt enkelt dags att budgetera för det.

4. VÄRDEFULLT CONTENT

Att nå fram i mediabruset är inte det lättaste i dagens samhälle. Publiken blir allt mer selektiv och noga med vad de väljer att lägga sin tid på. Därför är det viktigt att just ditt content har ett värde för målgruppen. Varför ska de annars lägga ner sin värdefulla tid på att läsa om just ditt företag eller din produkt? När du skapar ditt content är det därför viktigt att tänka på vad målgruppen vill ha och att det är värdefullt just för dem.

5. INFLUENCER MARKETING – MICRO INFLUENCER

Influencermarknadsföringen fortsätter att ta plats på nätet men till skillnad mot tidigare år kan det vara värt att tänka efter en extra gång vilken influencer du faktiskt vill satsa på. Under 2019 kan vi se att Micro influencers tar större plats i den digital marknadsföringen. En Micro Influencer är en influencer med mindre än 10 000 följare men som oftast har en trogen, engagerad och framförallt nischad publik, en publik och målgrupp som du som företagare gärna vill åt.

Så, vad är egentligen värt att satsa på som företagare under 2019 inom den digitala marknadsföringen? Jag tror helt och hållet på  ledordet värde när det gäller digital marknadsföring 2019. Utan ett specifikt värde för din publik blir du bara en i mängden eller en i bruset, mediabruset. För att synas och ta plats i den digitala världen under 2019 gäller det att ge din publik något betydelsefullt och satsa på rätt kanaler där du når exakt den målgrupp som du vill åt, till exempel via Micro Influencers eller betald annonsering på Sociala medier.

– Vad tror du att vi kommer att få se mer av under 2019 inom den digitala marknadsföringen? Vill gärna höra om dina erfarenheter, tankar och åsikter och vad just du tror kommer att dominera eller kanske till och med fall bort helt under 2019?