Välj en sida

En underbar helg är över och trots att vi haft det så bra måste jag säga att det är väldigt härligt med måndag. Öppna upp datorn och börja knappa på tangenterna, intill mig står en kopp te och ryker och mot fönstret smattrar regnet. Ja ni läste rätt, det har blivit någon plusgrad här i Oulu under helgen och det vackra vinterlandskapet har förvandlats till något som liknar Göteborg under vintern. Jag vågar dock inte tro på att vintern är helt förbi, senast jag gjorde det snöade det fem dagar på raken och bjöd på härliga -17 grader, så jag väntar lite med att skrika att våren äntligen är här!

En familjehelg i Oulu

En ledig helg är över och vi har haft en riktigt familjehelg med mini i fokus. När jag skriver ledig helg innebär det givetvis hockeyledigt. Oftast har vi en ledig söndag tillsammans från augusti-maj men nu nalkas det slutspel och då fick laget lite extra ledigt inför den intensiva och tuffa perioden som väntar. Mycket välbehövligt.

Foto: Miira Norppa

Vår fredag startade på Eden Spa här i Oulu, ett badhus som ligger nere vid Nallikari. Hade jag åkt dit med förhoppningar om en harmonisk, lugn och härlig spadag då hade jag blivit besviken, minst sagt. Detta är ett badhus i mindre variant, med några vattenrutschkanor, bubbelpooler och barnpool. M levde livet, till en början lite reserverad för likt mig hatar hon att få vatten i ögonen men sen släppte det och vi fick knappt med vår lilla fisk hem.

Vår familjehelg fortsatte och vår lördag spenderade vi på HopLop, leklandet här i Oulu. Vår favorit vid inomhuslek när det är för kallt för att vara ute eller under regniga dagar. Här röjer vi i timmar och för vår lilla klätterapa är det rena drömmen. Under kvällen hade vi våra kära vänner från Slovakien över. Hockeylivet är väldigt fint, möjligheten till att lära känna så många härliga människor från olika länder och kulturer. Vi bjöd på en riktigt svensk tacos och till efterrätt blev det så klart kladdkaka.

Gårdagen blev det några timmars jobb för min del på förmiddagen därefter åkte jag och mini-me iväg till Ouluhalli. Det är en gigantisk arena, tre inomhusfotbollsplaner som de öppnar upp för barnen. Varje plan har sitt egna “tema” en med cyklar, en med bollekar och den sista med redskap som hoppborgar, hinderbanor och annat kul. Både jag och Mini älskar att hänga där!

fridabjorkroth.com

Våra tankar för denna helg var till en början att åka hem. Men det blev på tok för mycket pengar för bara två heldagar i Göteborg så i sista sekund beslöt vi oss för att stanna här, ett mycket bra beslut. Vi har haft en riktigt rolig och mysig helg – bara vi.

V. 12 – VECKOPLANER

Så här ser min vecka ut, jag ska försöka checka av så mycket som möjligt på min to-do list inför fredagens stora happening – slutspel. Jag har full förståelse för er som inte lever hockeylivet att det låter märkligt, men när väl slutspelet drar igång då är det all about hockey. Det spelas matcher varannan dag i 1,5 månads tid och ni kan ju tänka er vem som styr det mesta här hemma. Förra året grät jag av utmattning när Kärpät inte vann den femte matchen hemma – jag var helt slut, idag skrattar vi åt det.

Måndag: I vanlig ordning inleds veckan med mitt favoritpass på gymmet yoga, men innan dess löpning och jobb så klart. Just nu är intervallträning, tunga lyft och yoga mina favoriter i gymmet och igår köpte jag mig en pulsklocka som förhoppningsvis kommer göra min träning ännu roligare.

Tisdag: Ekonomidag. Den ekonomiska biten gällande mitt företag är det minst roliga men imorgon är tanken att jag ska strukturera upp precis allt och få stenkoll. Vilka arbetsuppgifter tycker ni är det tråkigaste med ert jobb? 

Onsdag: Skriva, skriva, skriva. I motsats till tisdagen så måste onsdagens arbetsuppgifter vara det roligaste med mitt företag. Att skapa content, det vill säga att skriva och producera innehåll till mina kunder och deras företag.

Torsdag: Än så länge väldigt oplanerad. Oftast brukar de första dagarna i veckan vara mycket välplanerad för min del för att senare mot slutet av veckan vara lite mer fri för att kunna ha tid till sånt som dyker upp under dagarna.

Fredag: Slutspel, kvartsfinal 1. Kärpät – XXX (inte klart ännu). Inget fredagsmys här inte.

Som jag älskar måndagar, varje måndagsmorgon när jag planerar och strukturerar upp min vecka får jag en känsla av nystart. Jag njuter! Vilken dag gillar du bäst på veckan?

 

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER

Vill du följa mig på mina sociala kanaler, då kan du göra det här Bloglovin, Instagram, Facebook och Pinterest