Välj en sida

Lite mer en månad har gått sen jag lanserade mitt företag: Frida Björkroth – Digital fun & a bit more. Jag älskar det här, den första tiden har jag svävat på moln och jag har längtat efter att få öppna upp min laptop varje morgon.

Som egenföretagare inom digital marknadsföring gäller det att vara kreativ och se till att alltid leverera bra och intressant innehåll. Inspirationen till att vara nytänkande kommer och går och vissa dagar är helt klart bättre än andra, men för min del funkar det som bäst när jag inte tvingar mig själv till att vara kreativ – utan låter idéerna komma till mig istället. Nedan har jag listat mina fem bästa tips på hur du hittar inspiration för att bli mer kreativ.

 

1. TO-DO LIST

Det finns inget som gör mig så icke kreativ som när jag har mycket att göra, timmarna bara slukas av måsten och jag hinner inte stanna upp och tänka kreativt alls. Det är då jag plockar fram penna & block och börjar punkta. Sen är det bara att börja checka av, punkt efter punkt – bästa känslan!

2. TRÄNING

Mina allra bästa idéer får jag när jag står i duschen efter ett stenhårt träningspass, märkligt men sant. Det är som att träningen rensar huvudet på alla stresstankar och min hjärna får börja om på noll. Härlig känslan när den ena idéen efter den andra dyker upp.

3. PINTEREST

Ett av mina favorithäng bland de sociala kanalerna. Här hittar jag all möjlig inspiration men framförallt till mitt företagande och givetvis till bloggen.

Här kan du följa min på Pinterest: Pinterest/fridabjorkroth

4. MILJÖOMBYTE

Att byta sitt vanliga kontor mot ett härligt café, ett bibliotek eller varför inte en jobbdate hemma hos en vän kan göra under för inspirationen och kreativiteten. Jag tror definitivt på en härlig mix av olika miljöer för att prestera allra bäst.

5. INSPIRERANDE BLOGGAR

Följa inspirerande och duktiga entreprenörer som inspirerar dig och som du faktiskt kan identifiera dig med. Här är tre favoriter hos mig just nu: Jennifer Sandström, Hananaa & Mamasaid.


Det var alltså mina tips på hur jag gör för att hålla mig inspirerad och tänka kreativt och förhoppningsvis kan någon av tipsen ovan även hjälpa er. Så, nu vill jag veta hur gör du för att hålla dig inspirerad och för att lyckas tänka kreativt? Kanske sitter du inne på ett härligt tips som jag måste testa och få med upp på listan.

 

DIGITAL FUN & A BIT MORE