Välj en sida

Att ha mål är bra för ens personliga utveckling, trots det är det ändå många som är rädda för målsättning och dess innerbörd. Det är helt klart ett laddat ord. För min egen del har jag en positiv inställning till målsättning, det är målen som gör mig bättre och att jag tillslut kan förverkligar mina stora drömmar.

När jag sätter upp mina mål utgår jag alltid från SMART-modellen. Kortfattat är det en modell som strukturerar upp och utformar målen, på så sätt är det enklare för mig att lägga upp en plan eller en strategi för att lyckas ta mig hela vägen fram.

Målsättning med SMART-modellen

När du sätter upp dina mål med hjälp av SMART-modellen är det viktigt att målen är utformade enligt nedan punkter, vilket innebär att dina/ditt mål ska vara:

Specifikt – Målet ska vara specifikt, vilket innebär att det ska vara så exakt som möjligt. Det underlättar för dig längre fram när du ska se om du lyckats uppnå ditt mål.

Mätbart – Målet ska kunna mätas, var så exakt som möjligt och använd gärna exakta siffror.

Accepterat – Är målet accepterat av dig och dina medarbetare? Om inte alla är med på samma bana då jobbar inte alla lika hårt för att nå målet och det kan lätt skapa konflikter.

Realistiskt – Är målet verkligen realistiskt? Är målet möjligt att uppnå, är det för svårt eller kanske för lätt? Målet ska vara så realistiskt som möjligt.

Tidsbundet – Målet ska ha ett start- och slutdatum, så du vet när du ska fira!

Vad det gäller mina mål för 2019 vill jag lägga lite extra kärlek på mig själv och sånt som jag tycker är roligt. Jag vill fortsätta hålla igång träningen och fortsätta träna för att må bra, just nu mår min kropp gott av löpning och rörlighet så i år är det den träningsformen som får mitt fokus. Jag vill äta mer grönt till mina måltider, jag gillar tänket 80-20, det vill säga 80% näringsrik mat och 20% av det onyttiga men som är alldeles för gott för att utesluta helt fån livet.

I år kommer jag även lägga mer fokus på kreativt skapandet, att starta upp min hemsida, fota och skriva. Jag vill även lägga extra krut på bloggandet och se vad det faktiskt kan ge för resultat. Så laddad och spänd på vad 2019 har att erbjuda.

Nu vill jag veta vad du har för nyårslöften eller mål med 2019? Lämna gärna en liten kommentar nedan